Google Mobil Operatorluge Soyundu

Google kablosuz ağlarda, gigabit testing yatırımlar ile-ev teknolojisi ve 60.000 robot akıllı bir gün henüz bir plan şebeke operatörleri, CEO Eric Schmidt ile rekabet vardır satmaktadır için Mobil Dünya Kongresi'nde söyledi
Mobil ağlarda geniş bant kabulü her yerden "Google faydaları ve sabit ağlarda," Schmidt dedi.

Ama WiMax ağı altyapı yatırım ve FTTH ve onun denemeler (fiber-ev) yani, bir şebeke operatörü kendisi olmak isteyen bir işaret değildir, her ev için saniyede gigabit sunabilirsiniz için, dedi.

"Biz gidiş değildir geniş ölçekli altyapı yatırım için," Schmidt dedi. "Bu zor bir iş ve o biri için çok iyi optimize edilmiştir değil."

Bunun yerine, şirketin arama reklam ve kurumsal yazılım işletmeler üzerinde durulacak, o paranın çoğunu reklam gelen devam dedi.

Schmidt Mobil Dünya Kongresi'nde konuşma, sonra şirketin faaliyetleri hakkında dinleyicilerin sorularını yanıtladı teslim.

Giderek, bu faaliyetleri mobil gidiyoruz Schmidt, arama yarısından fazlası zaten bazı gelişmekte olan pazarlarda cep telefonu gelen sorguları dedi.

Yeni uygulamalar dışında şirket rulolar, kendi mühendisleri giderek ilk çünkü daha onun potansiyeli tarafından heyecanlıyız, mobil rağmen hedefi hala tüm platformlar için ve Android, şirket geliştirmeye yardımcı olan mobil işletim iyilik değil geliştirmektir için geliştiriyoruz , dedi.

Iki meslektaşlarının aşamasında bazı şirketin son arama yeniliklerin göstermek için ortaya cep telefonlarıyla.

Hartmut Neven şirket arama-by-sesli hizmet göstererek başladı. Zaten anlar İngilizce, Japonca ve Mandarin Çincesi, ama Neven, şimdi de onun anladığını ortaya Almanca yerli.

Ayrıca Google, gözlük, resimlerin ve iade ile ilgili arama sonuçları tanır arama aracını bir donanım gösterdi. Optik karakter tanıma motoruna Gözlükler bağlanarak ve ardından otomatik bir çevirmen çıkış gönderirken, Google, şimdi teslim edebilirsiniz, sadece Web sayfaları fiziksel sayfalarının çevirileri fly.

Zaman Neven onun smartphone ile bir Alman restoran menü fotoğrafını, gözlük bir appetizingly doğru çeviri döndü: "Bahar salatası yabani otlar ve parmesan peyniri ile pastırma sarılmış."

Bazı insanlar hayal evrensel çevirmen bir tür içine, kimse kimseyle konuşmak sağlayan, konuşma tanıma ve otomatik çeviri birleştirmek mümkün olan Schmidt söyledi. "Biz orada çok değildir-ama it's coming."

Başka bir Schmidt'in meslektaşlarının Eric Tseng, daha az yaptığı gösteri ile şanslıydım. Olarak telefon çalmak için mücadele O New York Times, sadece iplik imleç karşı karşıya gelir ve Web sitesinin ön sayfasında bir video tıkladım. Tseng telefon "" video tamponlama ve Wi-Fi ağ tıkanıklığı üzerindeki performans düşüklüğüne suçladı söyledi. Ikinci bir video film fragmanı telefonda, daha başarıyla oynadı saklanır.

Gösteri Google'ın planları Android, o da ilk versiyonu, veya Apple'ın iPhone ve iPad olan Flash desteği olmayan Flash desteği olmayacak Microsoft'un yeni Windows Telefon 7 Serisi yazılım, farklılaştıran bir şey Adobe Flash desteği habercisi amaçlı olduğunu .

Okuma malzeme Tseng seçimi tesadüf oldu: iPad piyasaya sürülmesi de geçen ay Apple CEO'su Steve Jobs ünlü bu boşlukları ile New York Times, sitenin ön sayfa görüntüleniyor nerede videoları gerektiğini göründüğü için gösterdi.

Gösteriler sonra, zemin video akışı ile ilgili net tarafsızlık Google'ın hit, özellikle açıklamak Schmidt izin sorularını.

Operatörler engellemek için ücretsiz olmalı ya da bant genişliği çok fazla tüketmek ve diğer ağ kullanıcıları için servis aşağılamak video izleme, gibi hizmetlerin kullanımı geri gaz, dedi.

Çünkü kablosuz ağlar doğal olarak onlara kısıtlamalar var "Biz operatörlere çok az kapasite veya şebeke kötüye baş edebilmek için önemlidir, inanıyorum," dedi.

Ancak, bu tür sınırlamalar tüm video siteleri için değil, sadece YouTube uygulanmalıdır.

"Biz istemiyoruz medya aynı tür farklı sağlayıcılar arasında ayırımcılık" dedi insanlara.

O ağlar sonunda yüzde 1 veya yüzde 5 kullanan aboneler sorumlu olacağı tahmin en verilerini tüketimi için ekstra bant genişliği. "Tüm operatörler Bunu yapmak zorunda olacak" dedi.

Schmidt, onların daha iyi kredi kartı şirketleri daha fatura ve online hizmetler için ücret uygulama indirmeleri gibi yerleştirildi öne şebeke operatörleri için başka iyi haberler vardı.

"Operatörler en verimli faturalandırma işlemleri var," dedi