Google Sosyal Arama Motoru Aardvark‎ Satın Aldı

Google Sosyal Arama Motoru Aardvark‎ Satın Aldı
Google Inc Aardvark, San Francisco başlangıç olan hizmeti internet arama ve sosyal ağ melds satın aldı.

Aardvark kurucularından ve üst düzey strateji yöneticisi Max Ventilla, "ama Google tarafından" yakın zamanda elde edilecek bir anlaşma imzalamıştı fiyat hakkında yorum olmaz Reuters kendi şirketi söyledi.

Teknoloji blogu TechCrunch üzerine bir rapor anlaşma US $ 50 milyon olarak, bir kaynak işlemi hakkında brifing verdiler gerekçe göstererek söyledi.

Bir kaynak durumuna aşina anlaşma önümüzdeki hafta içinde yakın bekleniyordu konuştu.

Satın hızlı büyüyen sosyal ağ pazarında Google'ın ilgi son işareti, Facebook ve heyecan gibi şirketler tarafından yönetilen temsil eder. Salı günü, Google, Google Buzz bu entegre-Twitter gibi sosyal ağ olarak adlandırılan yeni bir ürün piyasaya doğrudan kendi Gmail web içine özellikleri e-posta hizmetidir.

Internet arama yeni bir tür "sosyal arama dubbed öncülük Aardvark olan kurucuları arasında iki eski Google çalışanları sayımları vardır." Yerine web sayfalarına arama sorgularının yanıtlarını bulmak için bakış, Aardvark servis musluklar Sosyal ilişkileri bir kişinin ağı.

Olarak satın alma hızını alır anlaşma, Google'ın altıncı satın duyurusu Eylül'den bu yana vardır.

İnternet dev bir açıklamada, bu kesin bir anlaşma Aardvark satın almak için imzaladığı, ancak henüz paylaşmak için herhangi bir ek bilgi olmadığını söyledi.