Sony 3D TV

Sony 3D TV : Sony Corporation ve FIFA (Uluslararası Futbol Federasyonu), 2010 Dünya Kupası’nın bazı 3D görsel medya hakları üzerinde anlaştı. 2010 yılında Güney Afrika’da icra edilecek olan Dünya Futbol Kupası, 3D ile naklen yayın açısından bir ilk olma özelliğini taşıyacak. Yaklaşık 25 kadar müsabakanın, Sony’nin profesyonel kameraları tarafından izleyicilere aktarılması söz konusu. Çok net görüntüleri, detayları, kritik anları ve tartışmalı pozisyonları gösterebilme yeteneğine sahip olacak olan bu kameraların, Sony’nin deneyim ve tecrübesi ile birleşince seyircilere ekran önünde keyifli anlar yaşatması bekleniyor. Bu teknoloji, Sony’nin diğer ürünlerine de entegre edilecek.

Sony 3D TV ile Dünya Kupası
Sözgelimi Bravia LCD TV, Playstation3, Blu – Ray disk kaydedici ve oynatıcılar, VAIO gibi ürünler yakın zamanda 3D teknolojisini kullanmaya başlayacak. Şirket böylece sadece profesyonellere ya da futbol severlere değil, diğer müşteri tabakalarına da ulaşmayı hedefliyor. FIFA Sekreteri General Jérôme Valcke’nin konuyla ilgili görüşleri şöyle : "Spor müsabakalarının 3D ile naklen yayını bir ilk. Biz FIFA olarak böyle gelişmiş bir teknolojiyi kullandığımız ve izleyicilere aktarabildiğimiz için kendimizi şanslı hissediyoruz. Bu anlaşmada Sony’nin ortağımız olması bizim için büyük bir avantaj."

Sony 3D TV ile 3 boyutlu futbol keyfi
FIFA’nın organize edeceği ‘’ Uluslararası FIFA Taraftar Partisi’’ ile 2010 Dünya Kupası’nın, aşağıdaki şehirlerden izleyicilere Sony 3D TV ile aktarılması bekleniyor: Berlin, Londra, Mexico City, Paris, Rio De Janeiro, Roma, ve Sydney. Ayrıca Sony 3D TV’nin tanıtım filmi, Blu Ray Disc formatında olacak. İzleyiciler bu filmi, bazı perakende satıcılarda veya outlet center’larda izleyebilirler. Filmleri, Blu Ray haricindeki diğer bazı formatlarda da izlemenin mümkün olacağı belirtildi.