Sony den 3D Televizyon Geliyor

Sony, 3D televizyonlar için dev bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Peki 3D TV'ler tutunabilecek mi?

Sony 3D TV pazarında büyük bir hamle yapmak için hazırlanıyor. Ancak bu hamlenin boyutu, piyasa analizcilerini endişelendirecek kadar büyük.

Geçmişinde Betacam ve MiniDisc (MD) gibi, en az iki tartışmalı format bulunan teknoloji devi, şimdi de sermayeyi 3-Boyutlu TV'ye bağlıyor!

Wall Street'te yayınlanan bir habere göre Sony, önümüzdeki yıl hem 2, hem de 3 boyutlu görüntü desteği ile tüketici karşısına çıkacağı söylenen Sony 3D TV'ler ile önümüzdeki 3 yılın, kendileri için çok karlı geçeceğini iddia ediyor. İçeriği kimin sağlayacağı ise şimdilik meçhul: Başta oyun geliştiriciler olmak üzere 'içerik sağlayıcı'nın rolünün bir kez daha unutulduğunu iddia eden kimi eksperler, Sony'i yersiz bir risk daha almakla eleştiriyor.

3-Boyutlu TV pazarı, iddia edildiği üzere; 3 yıla kadar 11 milyar doları bulabilir mi? Sony kafaları karıştırıyor, Sony adeta fal açıyor... Eğer 3D TV'ler tutmazsa, B Planı da hazırmış: Otomotiv endüstrisi için lityum-iyon akü üretimi. Hangisinin daha karlı olacağı ise meçhul.

Bilgi için: Sony Eurasia
Telefon: (216) 633 98 00