Google yeni Microsoft mu?

Eğer Google çalışmak, kulaklarınıza mutlaka hemen yanma vardır. Buzz kendi sosyal medya aracının Google'ın giriş bu hafta muhtemelen şirketin 12 yıllık tarihindeki en korkunç ilk ürün oldu.

Hemen, Google, Buzz sabit etrafında blogosphere ve kıdemli journos size düzenli olarak temas halinde olan konum kolay erişim bilgileri - gibi - insanların mutlaka bilmek dünyanın geri kalanı istedi olmayabilir yapmak için smacked var.

Google Buzz temelde iki benzer ama farklı hizmetler: Twitter ve Facebook Ne lapa olduğunu öğrenin. Twitter çok açık - herkes takip edebilir ya da herhangi birinin mesaj gönderebilir - ama çok kişi hakkında ne bulabilirsiniz sınırlıdır. Facebook kimono geniş açılır ama yabancılarla ne görebilirsiniz üzerinde daha fazla kontrol sağlar. Eğer sizin Tamam yoksa, onlar (nasıl FB gizlilik ayarlarını kullanmak için biliyorum) varsayarak çok göremiyorum.

Google Buzz "Whoo-hoo bana bak ile heyecan açıklık kombine!" facebook yönlerini. Sonuç mu? Toplam yüz bitki.

Nick Carlson Silicon Alley Insider de özellikle yaptığı eleştirilere, belirterek kırıcı oldu nasıl ifşa bir Gmail kişiler olabilirdi iğrenç gerçek dünya sonuçlarını doğru Google'ın rahat tutumu.

Ne zaman önce Google Buzz girmek, otomatik olarak takipçileri ve kişiler ile takip etmek size ayarlar. ... Sorun, bir - varsayılan - insanların sizi ve sizin kimin profilinize bakar herkes kamu yapılır izleyin insanları izleyin. Önce Google Buzz herhangi ayarlarını değiştirmek başka deyişle, birileri sizin profilinize gidip size insanların e-posta ve en sohbet bakın ...

Benim meslekte - nereye kaynak anonim çok önemli bir araçtır - Bu kusur ve sonuçları korkunç vardır. Ama başkaları için çok kötü. Iki bariz senaryolar akla geliyor:

Eğer bir eşi keşfetmek düşünün * kocasının e-postaları ve sohbetler eski bir kız bir ton.

Bir patron düşünün * bir rakip de yöneticiler ile bir e-postaları alt keşfeder.

(Duygu Nick al son zamanlarda birkaç eski alevler kadar sohbet oldu?)

Bir Google kullanıcısı ile dün hakkında vınlamak tepki konuştu. O onlar için tamamen hazırlıksız olduğunu söyledi. Onlar ve bu tepki geldiğini bilmiyordum deli bunu yanıtlamak için çalışıyorlardı. Googlefolks ne bariz belli olan birçok Facebook gizlilik imbroglios aracılığıyla olanların gibiydi tamdı haber.

Geç dün öğleden sonra, Google'ın Buzz için alıyordu bazı değişiklikleri